Achtergrond

Cepamedis staat voor centraal peri- en paramedisch declaratie en informatie systeem.

De gezondheidszorg in Nederland is volop in beweging. Per 1 januari 2006 is de nieuwe zorgverzekeringswet ingevoerd. De bedoeling van deze nieuwe wet is om te komen tot een vraaggestuurde gezondheidszorg waarin de patiŽnt centraal staat.

Om te komen tot patiŽntgerichte zorg worden allerlei initiatieven ontplooid in de vorm van nieuwe zorgconcepten en zorgaanbieders. De patiŽnt krijgt hierdoor meer keuze. Maar betaalbaarheid van nieuwe zorgconcepten is hierbij net zo belangrijk. Zorgkosten zijn tenslotte altijd in de hoogte van de ziektekostenpremies terug te vinden.

In de gezondheidszorg moet de nadruk blijven liggen bij de patiŽnt. Maar goede en betaalbare administratie, declaratie en informatievoorziening zijn ook voorwaarde om goede zorg te kunnen blijven leveren.

Cepamedis is als initiatief ontstaan met de bedoeling om elektronische declaratie, administratie en informatievoorziening op een professionele en efficiŽnte wijze te organiseren. Op deze manier krijgen niet alleen nieuwe zorginitiatieven meer kans maar kan ook de traditionele kleinschalige zorgverlener zich op een nieuwe wijze organiseren.